Alla inlägg under augusti 2008

Av bambi - 19 augusti 2008 10:25

Om du är märkesfreak som jag så kommer du bli lika glad som jag blev när jag upptäckte Dress for less. En webbutik med flera av mina favoritmärken så som Rock & Republic (som jag var lite besatt i förut), Calvin Klein, Miss Sixty, Seven for all mankind, DKNY, Dolce & Gabbana, mfl mfl. Hur många märken som helst! Och upp till 70% billigare än rekommenderat pris!


Här ovanför ser ni några av mina favortier:

  • Seven for all mankind jeans - älskar detta märke på jeans, finns inga skönare jeans!
  • Ben Sherman pullover - i 100% bomull, mycket användbar i höst!
  • Stickad cardigan från Joop! - 55% silke och 45% kashmir, låter hur mysig och skön som helst!
  • Omlottcardigan från Tommy Hilfiger
  • Miss Sixty jeans - hur snygga som helst!
  • Top från Pussy Deluxe (jag gillar kattmotiv)
  • Snygga jeans från Rock & Republic
  • Snygg bastop från Tommy Hilfiger
Av bambi - 18 augusti 2008 18:20

Nu har vi varit och tittat på 3:an vid Mariatorget, vi gillade verkligen lägenheten (är nog den vi har gillat mest) men vi ska fundera lite.


På vägen dit så stressade jag en del eftersom vi blev lite sena och jag hatar att vara sen, så då började det flimmra för ögonen. Inte bra... det är nämligen ett tecken på havandeskapsförgiftning och högt blodtryck. Det höll i sig i kanske en halvtimme. Egentligen borde jag ringa sjukhuset och berätta det, men nu mår jag jättebra igen så jag vet inte... det är så jobbigt att hålla på och åka in och ta en massa prover (vill verkligen inte åka in!). Jag mår ju bra nu...


Föresten så ringde dom aldrig från sjukhuset angående mina blodprover som dom sa att dom skulle göra. Jag skulle ju även få en ny tid, så jag får kanske ringa dom imorgon ändå...


Älsklingen ska göra iordning grekisk sallad som jag är sugen på och så har vi köpt en ny sorts Ben & Jerry's glass.

Av bambi - 18 augusti 2008 12:47

Jag läste att var 8:e gravid kvinna får ätstörningar under graviditeten! För mig har det snarare blivit tvärtom. Tidigare var jag ganska nojig över vad jag stoppade i mig och bantade ganska ofta (körde pulverdiet en gång om året t.ex.) Men nu när jag har varit gravid så har jag känt att jag kan unna mig det jag är sugen på.


Aftonbladet säger att 10-15 kilo är normalt att gå upp under en graviditet. Som jag har nämnt tidigare så är jag uppe i 20 kilo, men jag känner mig inte särskild "stor", utan jag tycker att många andra gravida ser ännu större ut!


Jag läste i Mammapraktika att Priscilla Presley (Elvis fru) bara gick upp 4 kilo under sin graviditet. Hon åt knappt något eftersom hon oroade sig över att Elvis skulle tycka att hon var tjock!

Av bambi - 18 augusti 2008 12:16

Nu är jag tillbaka från specialmödravården på södersjukhuset. Jag hade 130/90 i blodtryck, alltså fortfarande lite förhöjt men det har inte ökat sen i fredags så det är bra! Hade +1 protein i urinet, om man har +2 så är det inte bra... så det var också lite på gränsen.


Dom tog även blodprover och skulle kolla levervärden, men det tar lite längre tid att få resultatet så dom skulle ringa senare och då skulle jag även få en ny tid för dom vill hålla lite koll på mig nu.


Men det är bra att det inte har blivit värre!


I eftermiddag ska vi iväg och titta på en lägenhet, en 3:a vid Mariatorget. Hon har redan kollat på vår lägenhet och var intresserad, så det blir kanske ett byte. Får se vad vi tycker om hennes lägenhet först!

Av bambi - 18 augusti 2008 09:11

Ska iväg till specialistmödravården 10.15 idag för att kolla så att min havandeskapsförgiftning inte har blivit värre. Om det är så, så blir jag kanske inlagd och det vill jag verkligen inte! Bläää va tråkigt! :(


Bara 4 dagar kvar... denna vecka är han beräknad att titta ut! *längtar*


Många skolor som börjar idag... känns konstigt att vara hemma!

Av bambi - 17 augusti 2008 20:27

Jag blev mycket glad av att läsa att Odd Mollys designer Karin Jimfelt-Ghatan hade vunnit Guldknappen!

Motiveringen löd: Odd Molly är mer än ett klädmärke, att det är begrepp, en egen tidlös stil som de säger inspireras av begreppet "söndagsmorgon", och att Karin Jimfelt-Ghatan har gett den moderna folkloren ett nytt, framgångsrikt ansikte.


Jag kan inte annat än hålla med!

Jag är även lite stolt över att om man googlar på "Odd Molly" så kommer min blogg upp på tredje plats! Självklart så kommer deras egna hemsida på första plats... men sen min lilla blogg på tredje plats (före många många webbutiker som säljer Odd Molly)! Coolt! ;)


Hmmm... betyder det att jag bloggar mycket om Odd Molly?  ;)

Av bambi - 17 augusti 2008 18:17

Nu har vi sett två utav dom tre filmer som vi hyrt via CDON. Vi ska skicka tillbaka dom imorgon så får vi två nya snart! Det är väldigt smidigt!


Jerry Seinfeld har skrivit Bee Movie, han är även rösten till huvudkaraktären. Jag gillar verkligen Jerry Seinfeld (har alla säsonger av Seinfeld på dvd) så därför hade jag höga förhoppningar när det gällde denna film. Kanske inte riktigt levde upp till mina förväntningar, men helt okej film!


Sen så såg vi även Funny Games som är en psykologisk thriller som handlar om två killar som tar en överklassfamilj gisslan. Väldigt obehaglig då dom hela tiden vill "leka lekar" med familjen och dom slår vad om ifall familjen kommer leva nästa morgon klockan 9. En väldigt annorlunda film och helt klart sevärd om man gillar denna typ av filmer!

Av bambi - 17 augusti 2008 17:21

Veckans debattämne för det skrivglada nätverket:

 

Teorin att brott och dess straff är en fundamental grund i vilket samhälle som helst, kan spåras tillbaka till Émile Durkheim. Straff av brott har väldigt liten avskräckande verkan, men har istället väldigt stor betydelse som ritual för samhället menar Durkheim. Ritualen får samhället som grupp att komma närmare varandra och man får en ”vi och dom” känsla. Det är inte brottslingen som är fokus i en rättegång utan samhället/folket. Folket känner samhörighet och känner tillit till samhällets lagar som följs. Folket binds samman av en känsla, det kan vara avsky, rädsla eller aggression. Enligt Durkheim gör detta behov av brott att till och med ett samhälle av enbart helgon skulle hitta beteenden som skulle klassas som brott.

 

Håller ni med om denna teori? Måste vi ha brottslingar i samhället?

Presentation

Omröstning

Vem är Zack mest lik?
 Mig
 Sin pappa
 Ingen av oss
 Båda
 Vet inte

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Augusti 2008 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards