Alla inlägg under oktober 2008
Usch mitt BMI ligger precis på nedre gränsen till överviktig! Vågen visade nämligen 74,1 kg imorse. Men jag har slarvat mycket... har inte promenerat mycket och äter väldigt mycket onyttigt! Speciellt Kärleksmumsen jag gjorde igår, det går inte att låta bli dom!! Så otroligt goda!!
Men jag födde ju barn för 6 veckor sen... så jag känner mig inte allt för stressad över vikten. Men jag vill hålla lite koll så att den inte går åt fel håll!
Zack är ju 6 veckor gammal nu och har blivit väldigt duktig på att hålla upp huvudet. Han är också extremt stark i benen och kan stå i flera flera sekunder (men han har ju inte balansen så vi måste ju givetvis hålla i honom men han har muskelstyrkan)! Det känns väldigt tidigt, men han verkar tycka att det är jätteroligt att stå upp och titta :)
Glöm inte att delta i tävlingen om lyxig drickchoklad som slutar ikväll kl. 20. Då skriver jag ut alla kommentarer med rätt svar och drar en vinnare!
Receptet som jag skrev om i förra inlägget måste jag bara varna för!
Det är det godaste jag någonsin har bakat! Extremt gott... det går inte att sluta och äta dom! Själva kakan blev så fluffig och god (jag vispade smeten länge) och glasyren är himmelsk. Så jag måste bara varna er så att ni vet vad ni ger er in på om ni testar nedanstående recept.
Jag har idag under kvällen bakat Kärleksmums! Älskar dom! Knäcken och glasyren är ju riktigt underbart! Receptet kommer från min favorit kokbok Leilas bakbok "A piece of cake".
5 ägg
4 dl strösocker
4 1/2 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
1 nypa salt
5 msk kakao
2 dl vatten
300 gr smör
200 gr knäckchoklad (jag använde marabous mjölkchoklad med daim)
1. Sätt ugnen på 200 grader
2. Vispa ägg och socker vitt och pösigt
3. Blanda de torra ingredienserna och vänd försiktigt ner dem i äggsmeten.
4. Tillsätt vatten och smält smör.
5. Klä en 40 x 35 cm långpanna med bakplåtspapper och häll i smeten.
6. Strö över grovt hackad choklad
7. Grädda kakan i mitten av ugnen i 10-15 minuter. Prova med en sticka, den ska vara lite kladdig. Låt svalna.
Chokladglasyr
2 dl vispgrädde
2 msk espressokaffe
200 gr mörk choklad 70%
2 dl kokosflingor
1. Koka upp vispgrädde, häll i espressokaffe och låt svalna något
2. Smält ner finhackad choklad och glasera kakan.
3. Strö över kokos och låt glasyren stelna
Kolla gärna in mina övriga recept!
Alla som träffar lilla Zack säger att han är så snäll och lugn. Han skriker och gråter väldigt sällan, det är mest gnäll om det nu är något som är fel. Men vi har ju inte så mycket att jämföra med så vi vet ju inte riktigt. Men våra släkt och vänner säger hela tiden "åh, han är så snäll". Och det är ju jätteskönt och det är vi verkligen tacksamma över. Vi trodde ju att vi knappt skulle få sova något när vi fick barn och att bebisen skulle gråta en massa... så vi var ju lite beredda på det värsta. Men det kan ju faktiskt vara riktigt underbart och lugn och skönt att ha en liten en :)
På måndag kommer barnbidraget. Det blir det allra första barnbidraget för oss. Då kan man ju klicka hem dessa söta långärmade bodies med apor på för bara 69 kronor för detta 2-pack. Så otroligt billigt! Finns hos Linus & Lotta.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | |||||
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 |
12 |
|||
13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | |||
20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | |||
27 | 28 | 29 | 30 | 31 | |||||
|